28-02-07

Duitsland

Vandaag zitten we in:

Duitsland

vlag Duitsland

 

Lid van de Europers Unie sedert 1957

Oppervlakte: 356.978 km²

Aantal inwoners: 81.539.000

Staatsvorm: republiek

Staatshoofd: Roman Herzog

Hoofdstad: Berlijn

Munt: EURO

Taal: Duits

Bevolking: 91,5 Duitsers

Godsdienst: 36% katholiek, 36% protestant

 

Duitsland bestaat uit 16 bondsstaten die "Länder" worden genoemd. De Bundestag is de volksvertegenwoordiging van Duitsland en het hoogste wetgevende orgaan. De Bondspresident wordt voor 5 jaar verkozen door de Bondsvergadering. De Bondsvergadering is samengesteld uit de Bondsdag en evenveel leden van de parlementen van de deelstaten. De Bondsraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van de verschillende Bondsstaten. De Bondsregering bestaat uit een Bondskanselier en Bondsministers.

 

Reliëf

Duitsland is onder te verdelen in 3 landschappen. Het Laagland in het noorden dat deel uitmaakt van de grote Europese vlakte. Het middelgebergte dat bestaat uit zeer verschillende heuvels. De hoogste delen liggen in het westen met het Odenwald en het Zwarte Woud en in het oosten met het Hartzgebergte. De Alpen en het Beneden-Alpengebied. Het hoogste punt van het kleine deel van de Alpen dat in Duitsland ligt is de Zugspitze (2963 m). Het Alpenlandschap gaat over in heuvels met een hoogte van 580 tot 690 m.

 

Klimaat

Het klimaat varieert van zacht en nat (de kust) tot droog en met grotere temperatuurverschillen in het binnenland. In de winter schommelt de gemiddelde temperatuur tussen 1,5°C in het laagland en -6°C in de bergen. In juli bedraagt de temperatuur in het laagland 18°C en in de beschermende valleien van het zuiden 20°C. De regenval verschilt ook heel erg per gebied. De Alpen, het Zwarte Woud en het Harzgebergte krijgen meer dan 1975 mm neerslag per jaar. Het grootste deel van het Middelgebergte krijgt meer dan 725 mm en delen van het zuidoosten krijgen ongeveer 600 mm.

 

De bekendste plekjes van/in Duitsland

holstentor

Holstentor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porta nigraPorta Nigra.

 

 

 

 

 

dom van passauDom van Passau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wartburgWartburg.

 

 

 

 

 

ortenburgOrtenburg.

 

 

 

 

-Castle_NeuschwansteinSlot Neuschwanstein.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:56 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.